torstai 27. joulukuuta 2012

Casa Amarillo - Paronitar Adalmiina saapuu

 Ja niin saapui jouluaatto aamu ja sen mukana paronitar Adalmiina.
 Voi sitä kauhistusta kun Ellen ei ollut pukeutunut fiinisti ja lapsetkin aivan arkisissa vaatteissa häntä vastaanottamassa ja vieläpä jouluaattona! Voi aikoja voi tapoja , hän nurisi.
 Mutta Ellen nauroi hänen niin tyypilliselle marmatukselle ja esitteli ujostelevat lapset hänelle ja lähti näyttämään Adalmiinalle hänen huoneensa. Taisto kantaisi laukut perässä.
" Onneksi vaihdoimme sittenkin tähän huoneeseen vielä tuon mahonkisen vaatekaapin kun Italiasta löytämäni vihreä kaappi saapui illalla vihdoin tänne! Täti tuntuu olevan pahentunut vuosien saatossa tuossa marmatuksessaan" Ellen ajatteli.
 "Kylläpä on kauniita kukkia minua varten laitettu ja miten ihana peili ja pöytä" sanoi paronitar Adalmiina oikein tyytyväisenä.   "Mutta tuo sänky ei oikein sovi tänne ja miksi ei ole tauluja seinällä?" hän jatkoi marmattaen. Ellen herttaisesti hymyillen selitti ettei kaikki hänen kalusteensa ollut vielä saapunut hänen englannin kodistaan.
 Samaan aikaan keittiössä oli touhua ja hyörinää. Amanda leipoi pipareita Hildan avustamana.

 Ja Taistokin oli käsketty köökin puolelle auttamaan siinä missä pystyi, ja mikäs siinä, hauskaahan se oli ja sai naurattaa talon flikkoja, Amandaa, Hildaa ja kylältä sisäkkö Annaa.
 Eteishallissa Hermione ja Susanna jäivät tutkimaan puhelinta. Se oli kiehtova kapistus.
Sisäkkö Anna valmisteli kahvi kärryä ja pikku purtavaa punaisessa salongissa tarjoiltavaksi paroonittarelle matka väsymyksen poistamiseksi. Hän ei ollut koskaan palvellut näin hienoa rouvaa, ajatella että kohta hän serveeraisi oikein aatelista! Mitähän kotiväki tuumaa kun hän illalla pääsee kertomaan.... Vähän kyllä  jännittää, sillä hän kuuli  miten mahtava ääni Adalmiinalla oli ja käskevä.

2 kommenttia:

  1. Oi täällä on on kaikke a suloista ja ihanaa..Harmittaa kun en ole joutanut käymään! Mutta onneksi nämä ei täältä mihinkään häviä niin voi lukea juttua oikeen ajan kans nyt kun on enemmän aikaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi ei häviä. Mulla sama juttu ollut nyt, etten ole ehtinyt toisten blogeissa käymään ja lukemaan,mutta otan ajan kanssa sitten :D

      Poista